Varför betala för resan när en kan få gratis träning?

Ja, det har blivit min nya devis. Eftersom jag har svårt att boka in regelbundna träningstider varje vecka måste jag se möjligheten i vardagen till träning. Ibland promenerar jag till jobbet, ca 6km, istället för att ta bilen eller bussen. Visserligen krävs lite mer planering och framförhållning, men vinsten ligger i att både få gratis träning inkl tid för reflektion, slippa en liten kostnad och dessutom göra gott för vår miljö!

Den här helgen hade vi i familjen bestämt att åka till Motala för att campa, träffa släktingar och delta på friidrottstävling. Från Norrköping till Motala är det nästan 10 mil, och så långt ska jag ju cykla på Tjejvättern om 3 veckor. Familjen tar bilen och jag är lite stursk och bestämmer mig för att cykla hela vägen. Bra träning. På google maps står det att det är strax under 10 mil och tar ca 5h20min. Eftersom jag tidigare cyklat Tjejvättern på 3h30min tänker jag att det är lugnt. 5h hinner jag gott och väl…

…tror jag det! Visserligen hade jag ingen brådska, jag stannade ofta och fotade. Längs med Roxen och vid Bergs slussar var det fint. Men det drar ut mycket mer på tiden än jag kunnat ana. Dels är det blåsigt men framförallt tar google maps mig ut på grusvägar. Inte vad min landsvägscykel tycker om. Inte jag heller. I 8h höll jag på!! 8h utan några längre raster.

Göta kanal 14maj2015 Bergs slussar 14maj2015

Jag letade mig ut på asfaltsvägar. Efter ett tag tog batteriet i mobilen slut och plötsligt var jag inte lika stursk längre. För jag hittar inte så bra här på Öschötaschläätta. Jag har inte koll på alla små orter och vilka vägar som leder mig rätt. Jag letar mig tillbaka till Göta kanal då det är det enda jag vet når fram. Men längs Göta kanal är det grusväg, det blir jobbigt och det tar alldeles för lång tid. Tillslut beger jag mig ut för att åka längs rv34. Det är en 90-väg med galet mycket trafik; husvagnsekipage, bil m hästsläp, långtradare, racerbilar, mc… Efter ett par km väljer jag att åka av då det känns för osäkert om jag kommer levande fram längs denna väg. Jag får fråga mig fram, och möts av fantastiskt vänliga människor som hjälper till. Tillslut är jag framme. Lite sur över hur lång tid det tog, men nöjd över min bedrift.

Idag var det dags att bege mig hemåt igen. Övriga familjen kvar för att delta i friidrottstävling imorgon. Skulle jag ta mig hem med Östgötapendeln eller med min cykel? Funderade länge. Men efter att ha spelat Killerball med barnen och jag fått upp värmen inombords bestämmer jag mig för att cykla. Jag får skjuts till Bergs slussar, vilket innebär att jag slipper alla grusvägar och behöver bara cykla 5 mil hem. Det känns alldeles lagom. Väl hemma lagade jag mig en god middag med kyckling och lyxade med efterrätt; fryst banan och grädde toppad med hallon. Nu dags att packa inför konferensresa imorgon som går till Gotland. Självklart kommer löparskorna att få plats i väskan!

4 reaktion på “Varför betala för resan när en kan få gratis träning?

  1. Anette

    Ojoj vilka äventyr du är ute på! Blir så imponerad!
    Tjejvättern kommer att gå som en dans <3
    Kram!

Kommentarer inaktiverade.