Träningslägret har börjat

Ja, det låter kanske avancerat och välplanerat att vara iväg på träningsläger. Faktum är att vi hyrt en stuga i Grövelsjön och njuter av att vara tillsammans hela familjen. Men min ambition är att åka 1-2 pass per dag. Jag behöver få vana att åka längdskidor. Visst tar jag mig fram, men jag har inte så mycket kontroll över mig själv på skidorna. Och hur ska jag åka för att fördela arbetet på fler delar än bara armarna? Ja, det känns som att armarna fått arbeta mest idag. Jag får lite råd från mannen och svågern: in med höger stav närmare kroppen; låt hela överkroppen dra dig framåt och sedan armarna mot slutet; axel, knä och fot i linje när du trycker ifrån; snärta iväg med fotleden; foten längre fram; skidan ska släppa marken när du skjuter ifrån; tyngdpunkten på ena foten när du trycker ifrån. Det är mycket med det hela. Och ikväll känner jag att min kropp fått jobba.

20141226_115131

På förmiddagen åkte jag och min kära 9-åring 6 km. Det är riktigt roligt att åka med honom, för vi har ungefär samma hastighet. (Ok, han kan dra ifrån mig om han vill…). På eftermiddagen åkte jag drygt 7 km med min man. Han är uppvuxen på skidor och han dansar iväg på de där långa brädorna hur lätt som helst. Själv känner jag mig oerhört klumpig med skidorna på. Det kan bara bli bättre.

2 reaktion på “Träningslägret har börjat

  1. mamma majvor

    Vilken fördel att ha proffs som couchar och sporrar dig. Det kan bara bli bra. Jättebra jobbat! Kram mamma

Kommentarer inaktiverade.