Stavarna i luften

Vilken träningsvärk från igår! Mest i musklerna från låren upp mot magen (har de ett namn?) Idag har jag åkt längdskidor med stavarna i luften. Låter kanske knasigt, men syftet var att träna på att ta i, trycka ifrån, med skidorna. I benen finns en hel del muskler jag kan ta hjälp av, så jag inte bara tar i med armarna. När jag tar i med benen och skjuter ifrån med vristerna, åker skidan upp baktill och det är tydligen så en skidar. När jag inte använder stavarna måste jag ta i med benen. Under min första tur i söndagskväll hasade jag mest med skidorna fram och tillbaka.

-15 grader och naturen är fantastisk här i Grövelsjön. Det är svårt att hålla jämnt tempo när jag vill stanna och fota varenda vy. ☺

PhotoGrid_1419685559967

 

Dagsturen var 7 km och det blev även en kvällstur med pannlampa på 5 km (-17 grader). Jag föredrar dagsljus så jag får se den härliga naturen. Men träning är träning.

 

Igår och idag, 4 skidturer, har jag sammanlagt åkt lika långt som jag ska åka  vid ett tillfälle på TjejVasan…. 28 feb. 3 mil. ☺