Slutat sockra börjat jogga!

Så är det – jag har helt och hållet slutat äta socker och artificiella sötningsmedel. Detta efter en tid då jag mått dåligt i form av ständig trötthet, humörsvängningar och dimhjärna. Jag åt extremt mycket sötsaker så fort jag var i obalans; stressad, trött, orolig. Det fanns alltid anledning till att få stoppa i mig socker. Resultatet av att jag slutade fullständigt med socker och sötningsmedel var att jag blev av med min dimhjärna och gick ner 9 kg. Eftersom jag fortfarande kände en hel del trötthet provade jag att lägga av med glutenet som jag hade läst kunde ha en negativ på våra tarmar, oavsett om en är intolerant eller inte. När jag förstod att vitt mjöl omvandlades till socker när det landat i våra magar bestämde mig för att avstå. När jag sedan i juni blev sjukskriven pga utmattningssyndrom så tog mitt liv ännu en ny vändning. För att tillfriskna fick jag höra att det var bra att röra på sig. Tro mig – jag har aldrig tyckt om att vara speciellt fysiskt aktiv, men från juli tvingade jag ut mig själv att gå/lunka varannan dag. Detta har jag sedan fortsatt med och har därefter gått ner ytterligare 5 kg, jag känner mig piggare, gladare och starkare både fysiskt och mentalt. För att fortsätta motivera mig till att vara fysiskt aktiv regelbundet behöver jag nu ha ett mål, och det blir att genomföra Tjejklassikern 2015. Fixar jag det, kommer jag bli riktigt stolt över mig själv. Det här blir en blogg över min resa från ett riktigt tjurigt och stressat  sockermonster till en glad, stark och fri kvinna som genomför Tjejklassikern 2015.

7/1 -14: Startar mitt socker- och sötningsmedelfria liv och går ner 9 kilo.
1/5-14: Slutar med gluten
5/7-14: Börjar lunka/småspringa varannan dag och går ner ytterligare 5 kilo.
1/9-14: Startar träning med fokus på Tjejklassikern 2015

En reaktion på “Slutat sockra börjat jogga!

  1. mamma majvor

    Blev så rörd av hela din berättelse. Så jättebra skrivet. Självklart ska vi följa dig på din resa. Alltid. Stor varm kram från våra hjärtan.

Kommentarer inaktiverade.