Om min resa ur sockerträsket 2014-2015

I hela mitt liv har jag inte varit särskilt intresserad av varken fysisk aktivitet eller brytt mig speciellt om vad jag äter. Jag har varit någorlunda normalviktig/lite överviktig och tyckt att jag kunnat äta det jag varit sugen på. Favoriter har alltid varit att fika bulle, äta glass i stora lass samt choklad i alla dess former. Lusten till dessa go´saker har växt med tiden, så även min vikt. Sommaren 2013 blir jag rädd när jag känner att jag är extremt trött (trots semester), jag går runt med en tjock dimridå runt huvudet och jag tycker att det är trögt att tänka. Jag är rädd att jag lider av en allvarlig sjukdom, men vågar inte prata med någon om det. I slutet av 2013 insåg jag att jag hade stora problem med socker. I januari bestämmer jag mig -ännu en gång- för att sluta äta socker. Skillnaden denna gång var att jag bestämde mig för att utesluta allt socker och all  sötningsmedel och äta så ren mat som möjligt. Då började en ny resa för mig som jag tänkte dela med mig av här. Det var skönt att skriva av mig om min sockriga historia, och få lite perspektiv på situationen. Med en sundare kost har också lusten till fysisk aktivitet kommit. Jag som tidigare föredragit soffan, började nu att springa, styrketräna eller göra något annat fysiskt. För att ge mig själv en morot när lusten tröt, utmanade jag mig själv att genomföra Tjejklassikern 2015. Om den resan handlade den här bloggen under åren 2015-2015. Min lärdom blev att det går att ändra sin livsstil! Det gick att gå från soffan till Tjejklassikern. 

Njut av nuet!
/Ulrika

Här är ett par bilder av mig när jag fortfarande var ett riktigt sockermonster.

IMG_1860 IMG_7053IMG_7856

3 reaktion på “Om min resa ur sockerträsket 2014-2015

 1. Britt

  Heja Ulrika!
  Du är så målinriktad så det går säkert jättebra. Och det är sant; det är inställningen som gäller.
  Dessutom är det bra att man tycker det är kul när man gör något. Vi går alltid en promenad varje dag och det har blivit en vana. Ibland snabbt, ibland långsammare och längre. Det känns bättre i benen och vi mår bra. Godis och läsk är bannlyst och vikten går långsamt nedåt.
  Kram Britt.

 2. monica johansson

  Tack för din berättelse . Jag är inne på din blogg för första gången. Kämpar i motvind med mitt sockerberoende. Jag saknar inte kunskap, men trots goda intentioner, varje dag, så faller jag för suget efter någon dag. Tränar, försöker äta bra. Men efter någon dag sä faller jag för sug, och så blir det att starta om. Ska följa din blogg, för att kanske hitta rätt i min kamp. Tack

  1. Ulrika Vesterlund Inläggsförfattare

   Tack. Jag är glad att du hittat hit. Sockrets lilla djävul är hemsk. Sen gäller det att hitta det sätt som passar en bäst för att kunna motstå. Själv känner jag fortfarande lite sug ibland, men det är på en annan nivå, och jag har lärt mig acceptera det.
   Jag är glad om du vill följa med på min resa. Och kan jag inspirera lite är det också roligt.

Kommentarer inaktiverade.