Nu får snön komma!

IMG_9662
Det är 1 november och det är en höstmånad, jag vet. Tittar jag ut ser jag fortfarande lite färglada blad som klänger sig fast på sina träd. Men får jag önska, så får snön gärna komma nu! Och den får gärna ligga kvar ända fram till mars. Jag är nu kittad med skidor, stavar, pjäxor, skidhandskar och skydd för skidorna. Jag har en man som ser till att jag har prylar som kommer att kunna ta mig runt Tjejvasan och förhoppningsvis också tycka att det är roligt. För har jag bra grejor så är chansen större att upplevelsen blir bättre. Han är min egen materialare, som söker efter det bästa och mest prisvärda. I detta fall så beställdes i stort sett allt på Pölder sport. Jag får nu inte ett öre av att skriva detta, men jag måste ändå varmt rekommendera hur enkelt det var att beställa av dem på nätet. Det kan tyckas enklast att gå till sportaffären i stan för att rådfråga och det är enkelt att byta om det blev fel. Men det var verkligen enkelt att beställa via nätet, tyckte jag. Vid beställning fick jag skriva min längd, vikt och vilken erfarenhet jag har av skidåkning och vad jag tänker mig framöver. Anser de sedan att jag valt en helt galen utrustning för mig så hade de -har jag förstått- återkopplat till mig och föreslagit något annat.

När en beställer på nätet så är det ju svårt att veta om storlek på pjäxor, t ex, passar. Jag mätte mina fötter och beställde efter deras mått. Nu var det ju så att pjäxan blev lite större än vad jag tänkt mig. Och jag måste säga att det var otroligt enkelt att byta! Jag ringde och pratade med dem och berättade om mitt bekymmer. Vi diskuterade lite fram och tillbaka och kom ändå fram till att vi trodde på pjäxan, men i en mindre storlek. Allt jag behövde göra var att paketera in pjäxorna och sätta på den förfrankerade returlappen som de mejlade till mig. Ett par dagar senare skickade de en ny pjäxa som de noga mätt ut för att kunna passa mig bättre denna gång. Och den passade! Oerhört smidigt! Och de var oerhört duktiga, det kändes tryggt att prata med dem på telefon.

Jag har också införskaffat en skidjacka, från XXL. Skidbyxor har jag några gamla avdankade som min man inte använder längre, men som jag tycker passar bra på mig.

Nu får snön komma!

Pölder