När vi dansar försvinner tiden

Ikväll fick vi en sådan där underbar musikfylld lördagskväll igen. En kväll när vår 8-åring drar fram och kopplar in musik ur Spotify. Det blir musik i köket för fulla muggar medan vi lagar mat. Vanligtvis är vi alla fyra, men just denna kväll är vår 10-åring på hajk med Scouterna, så vi övriga dansade nog lite extra även för honom. Efter middagen tar min man, som den fd diskjockey han är, rodret vid Spotify, medan vi andra dansar, mimar, plockar fram låtsastrummor, gitarrer, mikrofoner…..allt. Vi dansar och sjunger eller mimar. Och tiden försvinner iväg. Ett par timmar känns som en kvart. Vi t o m testar rörelser som skulle kunna passa till Friskis & Svettis jympapass. Om jag ska bli jympaledare?? Näe, inte riktigt…..men ända sedan jag var tonåring har jag haft en liten hemlig dröm att få bli en sådan där som står i mitten av jympapasset och leder gruppträningen på Friskis & Svettis. Jag har min egen bild av hur rörelserna ska fånga känslan i musiken. När jag hör bra musik fylls hela jag av känslor, energier och minnen. Rätt ofta, faktiskt, tänker jag att ”den här vill jag ha på mitt friskis-pass”. Och det blev så även ikväll. Det resulterade i att vi alla letade efter musik som vi trodde skulle kunna vara bra, och testade rörelser till… Jag må vara knäpp – jag har ju inte ens ansökt om att få bli en sådan Friskis-jympaledare – men under tiden har vi haft så fantastiskt roligt tillsammans; dansat, mimat, sjungit. Och nåt år kanske jag vågar ta mod till mig att söka. Och då har jag redan gjort ett förarbete att hitta härliga låtar att gå igång på.

Hur som helst; det blev ännu en underbar kväll med musik, skratt, dans och svett. Ja, det blev värsta roliga träningspasset på ett par timmar. 🙂 Hoppas på fler sådana kvällar tillsammans. <3

20150530_222219

4 reaktion på “När vi dansar försvinner tiden

  1. Annika Hamilton

    Ulrika, du måste testa freestyle med din vovve! Du och familjen kommer förmodligen att älska det!
    Annika

Kommentarer inaktiverade.