Motionsträning bra för hjärnan!

Idag var det 2 hälsonyheter på ekot. Det tycker jag är positivt. De tråkiga nyheterna behöver väga upp med lite positiva nyheter. Nyheterna kom till mig precis när jag stretchade efter ett morgonpass på gymmet.

De berättar att motionsträning är bra för hjärnan, att ytterligare en studie har kommit fram till att hippocampus kan fungera bättre för den som tränar bara 3x30min/veckan. Träningen gör att blodflödet ökar i hjärnan vilket förbättrar minnet.
Vill du lyssna så är det 2.21 min in på ekots sändning.

Kul att höra, det var ju en oro jag hade då jag mådde som sämst, då jag upplevde att jag ofta glömde saker. Träning har såklart så många fler positiva effekter som t ex bra mot både stress och depression. Jag som aldrig tyckt om att träna så mycket tidigare känner att jag fortfarande är på rätt väg.