Maten kan vara din medicin eller ditt gift

Ända sedan jag läste boken ”Den hemlige kocken” av Mats-Eric Nilsson, har det känts viktigt att äta ren äkta mat. Nu är det inte så lätt dock, då mataffärernas utbud är mycket processad mat. Och när en hittar ren och ekologisk mat känns det ofta dyrt. Men jag har insett att det är viktigt för mig att äta ren och bra mat, som min kropp kan ta hand om och må bra av. Precis som vi är måna om att tanka bilen med rätt sorts bensin, serva och besikta den, bör vi också tanka oss själva med bra mat och dryck. Våra kroppar ska orka under många år framöver!

I helgen var jag på släktträff fredag-söndag. Det var fantastiskt roligt att träffas och det blev mycket diskussioner kring både politik och mat. Just fika- och mattillfällena är den tid då vi får möjlighet att sitta ner och prata tillsammans och ta del av varandras erfarenheter, upplevelser och åsikter. Jag tycker det är jätteintressant. Det som blev tydligt för mig i helgen är det ”liv” som jag lämnat, nämligen det sockriga livet. Min släkt är fantastisk som helt har accepterat mitt sockerfria val och de har ofta förberett alternativ till mig så även jag kan äta. Ändå så har jag sedan igår bollats med tankar om jag vill vara den som har nolltolerans på socker. Jag tycker självklart att andra får äta socker om de vill, det är deras eget val, och jag får inte cravings längre av att umgås i en sockrig miljö. I sociala sammanhang blir jag den där som måste erbjudas annat, om någon vill bjuda på något. Eller låta mig avstå. Jag blir den där som är annorlunda. Det vore så enkelt att bara smälta in och följa med och äta som alla andra. Men när jag ”sprang” på den här filmen blev jag övertygad igen att fortsätta min väg som jag redan påbörjat! Jag vill att maten ska vara min medicin.