luJ doG

20141220_194755

!!luJ doG
Ja, så kan det gå när en tar det så himlans lugnt i julstressen att en inte ens bryr sig om att kolla om en sätter gardinen åt rätt håll…

I år har jag undvikit stressen så gott jag har kunnat. Det blir jul ändå. Julkort har jag valt att inte skicka – jag har istället donerat lite pengar till Kostfonden, en fond som samlar in resurser till vetenskapliga studier gällande kostens påverkan på vår hälsa. Helt utan kommersiella intressen. Jag har julpyntat lite grann för att få lite småstämning i vardagen. Och eftersom vi firar julafton hos kära släktingar fick granen utebli i år. Men när jag idag upptäckte att ena julgardinen (jag har inte så många) hängde bak-och-fram, kunde jag inte låta bli att storskratta. Jag stod i köket och bakade glutenfritt matbröd och fikabröd fritt från processat socker och sötningsmedel då jag fastnar med blicken på en gardin och tycker det ser ovanligt blek och tråkig ut. Sen kommer ett långt skönt skratt när jag inser vad som är galet. Jag har inte stressat fram några förberedelser alls inför jul, och ändå lyckas jag hänga en gardin åt fel håll. Och inte upptäckte jag det förrän efter några dagar. Men vad gör det? Det blir jul ändå. Oavsett åt vilket håll en gardin är uppsatt. Det är nästan så jag kan tycka att det är lite kul att det materiella inte är perfekt. Det är ju bara jul. Det viktigaste är att vi är tillsammans i familjen. Så jag låter den sitta kvar…. :)

Så jag passar jag på att önska er alla en riktigt skön god jul, och hoppas ni får några sköna lediga dagar. Det är inte så noga om julpyntet inte blir som det är tänkt, eller Jansson råkar bli bränd i ena hörnet, eller om ni glömt köpa glögg. Det blir jul ändå. Och det allra allra viktigaste är att bara vara tillsammans. Prata med varandra. Se barnen. Se varandra. Lek. Var. Tillsammans.

!!!!luJ doG God Jul!!!!