Löpning botar min sockersvacka

Ett litet återfall har det blivit för mig. Sötsaker….
Ni som följt mig vet att jag inte kan äta processat socker och sötningsmedel och avstår helt och hållet sedan ett och ett halvt år tillbaka. Däremot tillåter jag mig äta frukt och gör ibland bananglass eller så bakar jag något gott sötat med frukt. Med (stor) risk att det drar igång mitt sötsug får jag välja mina tillfällen då jag tillåter mig själv något extra, och resultatet blir att jag får stålsätta mig en eller ett par dagar efteråt. Men om jag inte stålsätter mig kan det bli förödande…och det har jag inte gjort fullt ut den senaste tiden. Här har varit mycket – kalas i flera omgångar för min kära 8-åring som fyllt år, jag har bakat favorit-kladdkakan i omgångar till kollegor på arbetsplatsen (och ätit själv också, såklart), med anledning av att jag slutar på mitt arbete om några dagar. Har samtidigt känt en viss oro i att inte veta vad jag ska göra när jag blir arbetslös, eller hur det ska bli. Dessutom är det nu avslutningar i alla barnens aktiviteter och skolan där vi ska vara med i olika sammanhang, pick-nick ska förberedas mm. Detta har gjort att jag de senaste dagarna eller kanske snarare ett par veckor inte planerat så bra med maten och inte ätit fullt så bra som jag skulle vilja. Jag har tillåtit mig mer söta saker i form av frukt och mörk choklad än jag borde. Igår smakade jag dessutom på några glutenfria köpekakor som jag inte bara kunde ta en av. Det blev 2, 3 och 4….. När jag gick och la mig igår bad jag min man att gömma allt sött som fanns, så får de se till att äta upp det här hemma. Jag har svårt att motstå och jag behöver komma ner till nolltolerans igen. Jag gissar att när jag nu klarat mig så länge utan sötsaker så har jag kanske litat för mycket på det och kanske tillåtit mig lite extra sött vid för många tillfällen. Men jag inser att det inte går och råder bot på det på en gång. Jag kan inte äta sött. Förutom att avstå får jag se till att börja springa lite mer igen. Det var säkert 3 veckor sedan sist. När jag springer hamnar jag i mer balans i kroppen, vilket är bra på många sätt och vis, och framförallt för sötsuget.

Så, imorse sprang jag till skolan med min snart 10-åriga son som cyklade, och sen sprang jag hem igen. Det blev 6 km. Gött!!

IMG_9299