Lite nervös

Jag är lite nervös inför ikväll. Jag ska göra något jag aldrig gjort förut. Modigt av mig, å ena sidan. Men likt förbaskat blir jag nervös. Ikväll börjar jag Crawl-skola för vuxna.

Crawl-kurs

När jag i somras simmade Vansbro Tjejsim, blev min 10-årige son inspirerad och ville simma han också. Det finns Vansbro Ungdomssim, 1000m, som han skulle kunna vara med på. Men han frågar mig om inte han och jag skulle kunna simma Vansbro Kortsim, också 1000m, tillsammans nästa år? Och det vore ju fantastiskt roligt – att få göra detta tillsammans, han och jag!

Sagt och gjort, så ringde jag simsällskapet i stan för några veckor sedan och bokade in honom på en kurs så han blir säkrare i sin simning och lär sig crawla. Ska jag släppa ut honom på öppet vatten, så vill jag att han ska ha mer erfarenhet av att simma mycket och långt. Väl i luren så inser jag att jag ju inte heller är så väldigt haj på att simma, egentligen. Så jag hör mig fråga om det finns crawl-kurs för vuxna. Som tur är var båda kurserna fullbokade, men jag ställde mig ändå på kö. Kurserna för vuxna är så populära, så jag skulle nog inte få plats. Men förra veckan ringde de….och ikväll är det dags. Första träningstillfället.

Jag är lite nervös, för att jag ska göra något jag absolut inte behärskar. Men å andra sidan är det ju det som är meningen när en går kurs – att lära sig. Det är när jag går utanför min komfortabla zon som jag växer. Så vad kan bli fel, egentligen?

Nu ska jag lära mig crawla till nästa år. Så oavsett om jag ger mig på en ny klassiker eller inte, så kommer jag i alla fall att åka till Vansbro och simma igen.

2 reaktion på “Lite nervös

 1. Annika Hamilton

  Härligt Ulrika! Du är fortfarande min idol och nu blir jag väldigt imponerad! Fasligt så modig du är!
  Kram och lycka till!
  Annika

  1. Ulrika Vesterlund Inläggsförfattare

   Tänk vad ens tankespöken kan göra med en. För det var faktiskt kul. Så kul att jag direkt började längta till nästa träning. 🙂
   Tack för din påhejning. I like!
   Kram!

Kommentarer inaktiverade.