Leva livet fullt ut

IMG_20150212_104651

10 år sedan idag, så gifte vi oss, jag och min man. Sen drog vi till Thailand. Då hade vi bebis i magen och visste inte vem som låg där och väntade på att få komma ut. Vi var glada och förväntningsfulla och längtade såå efter att få träffa den lille.

För 10 år sedan åt jag precis vad jag ville. Det fick gärna vara gott. Innan vi fick barn blev det ofta att vi köpte hem färdigmat. När sedan barnen kom lagade jag mat, men brydde mig inte så mycket om vad som stod på innehållsförteckningen. Det viktiga var att bli mätt. Jag tyckte om att lyxa med efterrätter, fikabröd och godis till helgerna. Även mitt i veckan, när det fanns anledning till det.

Under den här tiden var mitt humör som en berg-och-dalbana. Jag blev lätt irriterad och höjde rösten, hade inte så mycket tålamod och var trött, mycket trött. Orken fanns inte riktigt, som den egentligen borde. Om magen var jag riktigt mjuk och go´-som en bulldeg, minns jag att jag tyckte. Inuti var den ofta uppblåst, vilket var en självklarhet för mig.

Idag, 10 år senare, är vi 4 i familjen och jag är såå glad och såå tacksam för att jag får leva mitt liv tillsammans med dem. De ger mig inspiration, upptäckarglädje och värme. Trygghet och styrka finner jag hos min man.

Idag, 10 år senare, och egentligen bara det senaste året har jag fått en helt annan syn på livet. Jag väljer en annan, medveten och närvarande, livsstil. Jag väljer att äta medvetet. Det betyder att jag bryr mig om vad jag äter. Visst innebär det också att jag slarvar ibland, men då gör jag det medvetet. Jag har förstått att livsmedlet – livets medel – är det medel vi stoppar i oss för att leva. Det går inte att slarva, om vi vill må bra. Vi äter för att kroppen ska orka leva, orka ta oss framåt, så vi mår bra, så vi orkar njuta, älska, skratta. Så vi har tålamod, orkar se andra och varandra, vara här och nu. Maten jag äter idag, äter jag för att må bra – fysiskt och mentalt – vara i balans. Jag väljer att inte stressa, livet är alldeles för kraftfullt härligt för att glömma nuet. Här och nu är viktigt för mig, även om jag fortfarande måste påminna mig emellanåt. Och den fysiska aktiviteten hjälper mig att till fullo landa i en sorts balans mellan kost, motion och vila/återhämtning. Denna balans hjälper mig att kunna vara en bra mamma, fru och vän som orkar. Inget mer blodsocker som far berg- och dalbana. Idag orkar jag finnas där, lyssna, prata, skratta, engagera mig. Idag orkar jag vara närvarande, här och nu. Idag orkar jag leva livet fullt ut. Och jag ska göra mitt bästa för att göra det, varje dag.

Kärlek!

2 reaktion på “Leva livet fullt ut

  1. Annika Hamilton

    Å vad härligt att läsa Ulrika! Härligt att du mår bra och orkar igen och härligt att du väljer bort stressen. Du är min idol! Fortsätt så!
    Annika

    1. Ulrika Vesterlund Inläggsförfattare

      Oj så fint du skriver, Annika, så jag blir lite rosig om kinderna. Och blir glad att du gillar’t. Trots en jobbig och högst oväntad resa är jag tacksam för vad den gett mig. Är glad om jag inspirerar någon. ☺

Kommentarer inaktiverade.