Känslan i kroppen är bara så skön

Jag har inte tränat på tre veckor. Olika omständigheter har gjort att jag fått prioritera bort det. Tre veckor kan låta som en lång tid. Och jag är glad över att jag under dessa veckor känt ett behov av att röra på mig – framförallt att få upp lite flås. Det är just detta behov som jag har velat komma till, med hjälp av Tjejklassikern som mål. Att jag själv ska känna behovet av fysiskt aktivitet. Under dessa veckor har det känts viktigt för mig att ändå ta några längre raska promenader.

Men, jag lägger nu inte fokus på att jag missat tre veckors träning. Jag lägger mitt fokus på att jag nu kan fortsätta träna. Ältandet är aldrig bra för psyket. Det kan stressa upp alldeles på tok för mycket. Och vad blir resultatet då? Jag vill ju vara i harmoni och balans med mig själv, och då tjänar det inget till att älta gamla saker. Jag fokuserar istället på nuet och blickar framåt.

Rackarns så gött det var att träna idag! Jag var idag tillbaka på gymmet och det var så himlans skönt att få springa på löpbandet, staka i stakmaskinen, utfallsgå, träna mage, triceps mm. Jag hade en försiktig ingång, med tanke på att jag inte tränat på tre veckor, 9 tillfällen, men det kändes bättre än vad jag förväntat mig. Och känslan nu i efterhand i kroppen är bara så skönt, lagom utmattad i musklerna.

20141029_101808
En kvart i stakmaskinen varje gång