Kalasat och simmat!

Hipp hipp hurra, för världens bästa 10-åring idag!
Tänk att han redan är 10 år!! Min lilla stora kille som jag älskar så mycket och vill allt det bästa. Självklart blev det frukost på sängen och öppning av en massa paket. En härlig dag med sol och moln om vartannat, och när solen var framme var det riktigt varmt och skönt. Minns att det var riktigt soligt och fint och varmt den här dagen för 10 år sedan. <3

Vi for sedan till farmor i Strängnäs, där vi bjöd på hemgjord marängtårta som blev mycket omtyckt. Den var naturligt glutenfri, dock med en hel del rårörsocker mm. Jag smakade en sked, men vågade inte äta mer av det söta.

Därefter for vi ut till svågerns sommarställe, som ligger vackert vid Mälaren. Svärmor kollade in läget och meddelade att det var 16 grader i. Många orostankar dök upp om hur det skulle komma att kännas när jag klev i; hur ska det kännas? hur ska jag agera när kylan vill få mig att kliva upp igen? men om jag ska klara Tjejklassikern måste jag fixa detta!! hur ska jag göra för att inte andas för högt upp i bröstkorgen? hur ska jag göra för att inte känna efter?….. 

Jag värmde upp lite kort på bryggan för att få upp värmen i mig själv. Tillslut klev jag i. Tänkte inte, kände inte. Jag bara gick i och framåt. Började simma direkt. Även svärmor simmade med i några hundra meter – dock utan simdräkt, vilket imponerar på mig. Mannen och barnen satte sig i en roddbåd och höll sig i närheten av mig, vilket kändes betryggande då jag simmade rakt över sjön till andra sidan. Och vet ni vad – jag frös inte. Inte ett dugg! Och jag kunde andas på som vanligt. Och efter mina ca 1000m hade jag kunnat simma lite till…

Första provsim i öppet vatten 27jun15
Vattnet ser lugnare ut än vad det var – lite vågigt var det allt, som gav mig 3 mindre kallsupar…

Mina reflektioner; 16 grader klarar jag. Det kom vågor på glasögonen, vilket gav droppar på ögonen och synen blev suddig. Glasögonen satt f ö skönt – ingen imma. Fick några kallsupar av vågorna vilket är obehagligt och jag får hitta en strategi för att försöka slippa det. Vill simträna några gånger till. Simmade med strumporna, vilket var skönt när jag klev i. De sista hundra meterna tog jag av strumporna, och jag kände ingen skillnad i värme/kyla, snarare så blev det enklare och skönare att slippa strumporna som blev som kändes som ett par ballonger runt fötterna, när jag tänker efter. Ska fundera på hur jag vill göra med dem under själva loppet. De kan vara skönt att ha på sig när jag kliver i enbart för att lura mig själv från kylan lite grann, men sen skulle jag kunna vara utan dem under själva simningen.

Temperaturen ikväll vattnet i Vansbro: 14,9. Hoppas på att det blir åtminstone 16 grader till nästa vecka…

Sen fortsatte kalaset med mormor, morfar, farmor+man och farbröder som alla var med för att fira vår lilla stora killen.

Kram!