En känsla av harmoni

Godkväll 22aug15
Naturen är fantastisk! När jag befinner mig i den känner jag ett lugn och harmoni. Tillfällen jag gärna skulle vilja göra mer av. Igår till idag ville mina övriga familjemedlemmar ut och tälta i skogen, grilla, chilla och bara ha det bra. Det har hänt vid några tillfällen att de gjort det tidigare. Dessvärre fryser jag alldeles för lätt på natten att jag undviker att sova i tält. Jag följer gärna med ut men föredrar att åka hem på natten och sova i min egna säng där det är varmt, skönt och mjukt. Men denna gång kände jag för att följa med. Min kära man hade nämligen skaffat en ny militär-sovsäck som skulle tåla -26 grader, så den kanske skulle kunna funka.

Korvgrillning 22aug15

Vi drog iväg fredag kväll vid 17-tiden. Barnen hade en kompis med sig, så vi var fem. Vi slog läger, kokade tomatsoppa som vi toppade med mozarella som vi åt till middag. Senare på kvällen blev det grillad korv och därefter grillad banan med choklad. Guu så gott. Däremellan blev det bad, lek, tillverkning av barkbåtar och en hel del roliga historier. Det blev en alldeles alldeles underbar kväll. Tid att umgås. Inga störande mobiltelefoner, surfplattor eller annat. Underbart!

Alla fyra grabbar var tuffare än jag – de sov under bar himmel. Förutsättningarna var förstås fantastiska – vindstilla, inga mygg och en alldeles fantastiskt stjärnhimmel att titta på. Det var vackert!

Själv sov jag och Loke i tältet vi ställt upp. Jag baxade ner mig i den varma sovsäcken. Jag med underställ, mössa och sockor. Jag frös inte ett dugg. Jag svettades inte heller. Det var alldeles lagom. Så härligt att kunna sova en natt i tält utan att frysa.

Morgonen blev tidig – redan kl 06 vaknade gänget av soluppgången och dimman som låg tätt över vattnet. Återigen fantastiskt vackert. Dagen erbjöd bad, tillverkning av ytterligare några barkbåtar, lek, mat och blåbärsplockning.

Barkbåt 22aug15Blåbär 22aug15

Jag känner mig bara så tacksam att få vara med om en sådan fantastisk upplevelse tillsammans med mina allra närmaste. Att bara få vara tillsammans. Opretantiöst. Enkelt. Här och nu. Det är helande för mig. Och naturen sitt till.

Nästa vecka börjar jag troligtvis läsa en kurs ”Hälsa utifrån ett helhetsperspektiv med utomhuspedagogiska metoder” – låter alldeles perfekt intressant!

Trevlig lördagkväll, alla!