Cykelträning del 1 Rumpträning

Jajamänn, idag var det äntligen dags för mig att bege mig ut på min kära landsvägscykel. Dags för att börja fokusera på Tjejvättern 6/6. Jag får erkänna att jag har dragit mig för att bege mig ut. Länge har jag kunnat skylla på grusiga vägar, men nu har de sopat rent i stan och jag kände mig lite tvungen. Inte för att jag hade lust, men jag vet att jag behöver samla på mig några mil till Tjejvättern. 2011, 2012 och 2013 cyklade jag Tjejvättern och tyckte det var jätteroligt de två första åren. Första året cyklade jag på min vanliga 7-växlade cykel. Jag fick blodad tand och året därpå köpte jag mig en racer. Direkt efter loppet 2013 visste jag precis vad jag behövde till nästa; nya växlar och ny sadel. Min underbara man sökte såklart reda på vad som skulle passa mina behov, köpte in och installerade. Problemet var att efter Tjejvättern det året så lät jag cykeln stå. Och den har stått sedan dess. Alltså nästan två år…

Cykel Sadel

Även i år har jag dragit mig för att cykla. Trots Tjejklassikern i sikte. Jag har hellre begett mig ut för att springa. Eller möjligtvis gått ner på gymmet. Överhuvudtaget så har jag haft svårt att motivera mig till träning. Hur lyckas ni andra, när vardagen rullar på, med hushåll och diverse aktiviteter? Min ambition har varit 3 gånger i veckan, men jag har kanske lyckats med en ggn/vecka, ibland två. Men det är, oavsett, mycket bättre än om jag inte haft Tjejklassikern alls framför mig, för då hade jag troligtvis inte tränat alls.

Men idag var det dags. 9 grader varmt, grått med sol som tittar fram ibland och lite vind. Jag bestämde mig för att börja försiktigt. Ingen brådska. Jag behöver samla på mig mil och låta rumpan få bli van. Jag vet att den brukar ömma första gången som en tar fram cykeln för året. (Men jag måste säga att min sadel var fantastiskt skön att sitta på.) Grabbarna skulle vara med på ett MTB-lopp knappt två mil härifrån, så det blev perfekt för mig! Jag cyklade dit, hejjade på grabbarna och cyklade hem. I lagom tempo. På ditvägen var det mycket uppför. På hemvägen var det mycket utför och mycket mer blåsigt.

Cykeltröja 20150425
Hittade en ny cykeltröja som jag köpte på MTB-loppet.
Ordinarie pris 1500, idag 350. Fin, om du frågar mig!

Det blev en alldeles perfekt start på min cykelsäsong. Det var en skön tur, kärt återseende med cykeln trots allt, och jag ser fram emot nästa!

Trevlig lördagskväll!!