Bakåt och framåt

 

20141227_111216

Jag ser tillbaka på året 2014 som har gått. Ett år då mina motgångar gett mig möjlighet att utvecklas. En tid som, även om det varit jobbigt, inte önskar att jag haft ogjort. Att ta sig tid att reflektera över sig själv och sin situation är något jag tror vi är många som behöver. I dagens stressade samhälle prioriterar vi lätt bort oss själva.

Mitt år har handlat om att  optimera min hälsa. Jag visste i slutet av förra året att jag var slav under sockret och gjorde allt för den drogen. När jag senare blev sjukskriven pga utmattningssyndrom kom min nästa utmaning. Efter att jag legat matt i sängen ett tag, och läkarna ville medicinera, slog viljan till: jag ville kunna ta hand om själv. Jag ville bli stark av egen kraft! Min kropp vill mig väl! Då måste jag vara snäll mot den. Det fick mig att ta steget från sängen och soffan till att ut och springa (som jag alltid avskytt). Det fick mig att anmäla mig till Tjejklassikern 2015. Det fick mig att fokusera på, och lära mig mer om hur våra kroppar påverkas av den mat vi stoppar i oss. Det fick mig att värdera vad jag tyckte, och tycker, är viktigt här i livet. Det fick mig att fundera över min nuvarande situation och vad jag vill framåt i livet. Det fick mig att komma tillbaka till livet.

Vad har 2015 att vänta? Om det vet jag ingenting. Men jag vet att jag kommer att göra sådant som är bra för mig. Mår jag bra, påverkar jag min omgivning att må bra. Jag fortsätter äta socker- och glutenfritt. Jag mår bra av fysisk aktivitet och satsar på Tjejklassikern, för att få in fysisk aktivitet i min vardag. Mina utmaningar för 2015 kan bli att våga. Våga utmana mig själv. Våga gå utanför trygghetszonen. Våga släppa kontrollen. För att utvecklas. Så länge jag lyssnar till mig själv och mitt hjärta kan det inte bli fel. Och blir det fel, ja då fanns det en anledning till det. Dessutom vill jag börja sjunga igen. ☺

Nu önskar jag dig som läser ett fantastiskt gott och friskt 2015! Jag hoppas du tar dig tid att reflektera ibland, ser till att äta mat du mår bra av och lyssnar till ditt hjärta. Jag passar samtidigt på att tacka för att du tar dig tid att läsa. Det gör mig glad.

Kram!

 

2 reaktion på “Bakåt och framåt

  1. mamma majvor

    Önskar dig ett Gott Nytt År!

    Tack för att du lärt mig att må bättre utan socker, gluten och mindre kolhydrater. 2015 blir också för mig ett utmanande år som jag set fram mot. Må så gott och kramar i massor!

    Mamma

Kommentarer inaktiverade.