Årets första dopp – i våtdräkt

IMG_0306
En sjö vi fick vara alldeles ensamma vid.

Om tre veckor och en dag är det dags för Vansbro Tjejsim. Jag har fram tills idag inte oroat mig speciellt mycket för simningen. Simma kan jag ju…. 1000m i bassäng har jag simmat många gånger för många år sedan…. Jag trodde från början att skidorna skulle vara min största utmaning, då jag inte kunde åka skidor innan. Men nu står jag inför simningen och jag inser att DET nog kommer bli min största utmaning.

Jag har fått låna min svågers våtdräkt, och idag var det dags att testa den i vatten. Jag tycker våtdräkten satt helt ok, men enligt mannen i mitt liv så verkar den stor med förstora ärmar och stor över bröstkorg och axlar. Ja, jag har ingen aning om hur den ska sitta, så idag fick det bli ett prov i sjön.

IMG_0309
1, 2, 3, på det fjärde ska det ske….

Det var en riktigt varm och skön dag idag. Efter att ha sprungit 5km på eftermiddagen i 26 graders värme åkte vi och badade. Jag var rejält uppvärmd. Vattnet också – gissar på ca 20 grader. Fantiserade om hur det kommer att bli om 3 veckor….kallare i vattnet (hualigen, jag gillar´t inte), mörkt vatten (gillar´t inte heller, vill ha kontroll hur det ser ut), djupt (gillar inte det heller, tyvärr), trångt med en massa andra tjejsimmare som vill framåt samtidigt, olika snabbt. Hmm, jag tror min största utmaning är rent mentalt. Att slappna av, våga släppa på kontrollen, tillåta kyla och bara simma framåt. Lugnt och fint. Mina små djävulshorn som brukar komma fram när det gäller får inte titta fram denna gång – det är bättre att ta det lugnt och fint, andas, och se till att komma i mål.

IMG_0318
Min kära 8-åring var tuffare än jag och badade utan våtdräkt.

Fram tills idag har jag aldrig någonsin haft en våtdräkt på mig, än mindre provat simma med en. Men nu har jag testat och det var en riktigt kul upplevelse. Vilket flyt! Samtidigt som den kändes klumpig upptill. Som sagt, jag vet inte hur en våtdräkt ska sitta, men kanske är det så att den ska vara lite mer slimmad. Jag får googla vidare, testa någon mindre variant och hoppas att jag kan hitta en billig variant på Blocket.

IMG_0322
Vår hund Loke föredrog att titta på. Och gubben min fotade. <3