All-in de sista 4 veckorna

Nu är det mindre än 4 veckor kvar. Det snöar för fullt utanför fönstret och jag sitter och väntar på min Tjejklassikerkompis. Vi ska alldeles strax ut och köra ett förmiddagspass i spåret. Härligt när snön och spåren finns på nära håll.

Jag ser fram mot Tjejvasan och de 3 mil på skidor jag har framför mig. Jag har höga förhoppningar, eller kanske snarare förväntningar; sköna skidspår, perfekt valla, blå himmel och sol, vindstilla, eventuella utförsbackar är korta och raka och jag njuter av varenda skid-tag. Glädje i spåren tillsammans med andra, helt enkelt.

Ja, vi får väl se hur stor del av min stora önskning som kan slå in. Jag kan ju inte riktigt styra över alla. Men det jag kan påverka kan jag faktiskt göra något åt. Jag vill må bra i kroppen och känna mig så laddad och förberedd som just jag kan bli utifrån mina förutsättningar. Det kommer att skapa möjlighet för mig att njuta av färden, oavsett väder.

Därför har jag, sedan 1 februari, bestämt mig för att vara extra noga med vad jag äter. Vanligtvis äter jag av allt; protein, fett och kolhydrater från goda källor. Det ska jag fortsätta göra. Jag ska dock vara försiktig med något extra ”gott” på helgen. Förr om åren var det ”gottiga” på helgen godis och glass. Idag kan det istället vara bär med grädde, eller bananglass (fryst mixad banan) med krossad 90%ig choklad eller en paleo-kladdkaka. Allt är nyttigt om jag jämför med hur jag åt för ett år sedan. Men det som händer är att det ändå drar igång mitt sug efter mer sött (även om det är av nyttigare varianter). Gärna 90%ig choklad… Jag blir också lätt uppblåst i magen, när jag stoppat i mig för mycket kolhydrater. Min kropp funkar så, har jag insett. Därför har jag bestämt mig för att skära ner på kolhydraterna dessa sista fyra veckor. Min erfarenhet när jag åt så i höstas så känner jag knappt av min kropp, den bara finns där, och ”hänger med” (dvs ingen uppblåst mage tex). Kroppen orkar och är stark. Jag blir lagom mätt, och vill äta mat, ordentlig mat och får inte så mycket sug efter ”något extra”.

Nördigt, kanske, men jag gillar´t! Sån är jag! :)

Kärlek med smör