2 dagar kvar

Ja, om 2 dagar står vi där på starten; jag, Kalla, Johaug mfl. 30km. I Dalarna. Ett stort och viktigt lopp. Visst, vi åker lite olika spår – jag befinner mig några mil norrut, men ändå. Likheterna är många. Vi åker lika långt och ungefär samtidigt. Jag kommer att starta en timme före dem. Och jag kommer att komma i mitt mål efter dem… :)

Klar för Tjejvasan

Jag ser fram mot detta. Det ska bli riktigt kul. Jag har packat väskan med kläder, förberett mat till fredagkväll och frukost till lördag. Jag åker med min klassikerkompis (som tyvärr ligger hemma och kurerar sig i hopp om att kunna genomföra detta), klassikercoach och vallare. Så vi blir, förhoppningsvis, 4 st på detta äventyr. Till fredag kväll har jag förberett lax med chevré, sallad och lite ris. Till frukost på lördag tänker jag äta en frukost som jag äter rätt ofta. Jag kallar den för ”Lätt som en plätt” som jag tycker är både enkelt och gott att göra;

0,5 msk mandelmjöl
0,5 msk fiberhusk
1 ägg
3 msk grädde
Grädda i stekpannan och skiva ost ovanpå. Mmmmmums så gott. Därtill tänker jag avnjuta lite rödbetsjuice.

Vi bor i mina föräldrars stuga i Leksand och har några mil att åka på förmiddagen. Min klassikerkompis startar 12.15 och själv startar jag först kl 12.30. Läste precis att jag startar i näst sista startled. Fick en känsla av; tänk om jag kommer sist av alla, långt efter…sen kom nästa tanke; ja nån ska väl göra det också. ☺

Lite senare på förmiddagen tänker jag att jag dricker den smaskiga fett-protein-kaffet som är så fantastiskt god. Jag tror det får räcka med vad jag äter innan jag sticker iväg, det är rätt mättande. Men ett par ägg kan jag alltid ha med mig för säkerhets skull.

Känner jag mig själv kommer jag mest att bli törstig, så jag kommer ha vatten med mig längs vägen. Jag kommer att stoppa ett ägg i fickan – man vet aldrig hur lång tid jag tar på mig. Och en energikaka jag bakat (gjord på nötter, fröer, ägg, kakao och lite honung) om det skulle behövas.

Så tänker jag att min matplanering får se ut.

4 reaktion på “2 dagar kvar

 1. Annika Hamilton

  Jösses vad jag blir impad! Du har verkligen lyckats, redan innan starten har gått! Bara att ha tagit dig så här långt med ihållande träning och alla förberedelserna och du har fortfarande klart målfokus! Jag önskar dig (och träningskompisen) all lycka till och jag bugar och applåderar din energi och uthållighet! Kram
  Annika

  1. Ulrika Vesterlund Inläggsförfattare

   Tack Annika!!
   Det stämmer-jag har redan uppnått mitt mål som är att få in motion i vardagen. Men idag är ett delmål att sättas på prov och jag är såå laddad. Kram!

 2. Anette

  Du är väl förberedd så det kan inte bli annat än bra!
  Jag ska hålla tummar och tår för att ni alla får en strålande dag!
  Hoppas S blir så pass frisk att hon okar följa med på äventyret.
  Massor med heja heja, pepp och kram från mej!

  1. Ulrika Vesterlund Inläggsförfattare

   Å tack Anette, blir såå glad för att du tänker på mig. Min träningskompis är sjuk men är ändå med och hejjar fram mig i spåret. Vaknar och är sjukt taggad. Kram!

Kommentarer inaktiverade.